Bănci și Asigurări

HVB Tiriac si UniCredit vand aceleasi produse de retail in pregatirea fuziunii de la 1 iunie

13.03.2007, 19:52 25

HVB Tiriac si UniCredit Romania si-au uniformizat de ieri produsele de creditare pentru persoane fizice, distribuind acelasi portofoliu prin reteaua comuna de 142 de unitati in contextul procesului de fuziune estimat sa se incheie la 1 iunie.
Actionarii celor doua banci au aprobat la sfarsitul saptamanii trecute componenta Consiliului de Administratie al viitoarei UniCredit Tiriac Bank, condus de Dan Pascariu, actualul presedinte al HVB Tiriac Bank. In acelasi timp au fost aprobate numele noii banci precum si noua sigla, care pastreaza logo-ul UniCredit plasat la inceputul numelui. La inceputul acestui an, cele doua banci si-au aliniat dobanzile la depozite pentru toate categoriile de clienti. Restul ofertei de produse si servicii pentru persoane fizice, precum si portofoliile pentru clientii corporate urmeaza sa fie aliniate gradual in ambele banci pana la finalul procesului de fuziune.
"Alinierea produselor de creditare pentru persoane fizice reprezinta un pas important in crearea ofertei de produse si servicii a UniCredit Tiriac Bank", a declarat Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Romania, desemnat sa ocupe aceeasi functie si in viitoarea institutie de credit. El spune ca cele doua banci lanseaza pe 15 martie o prima campanie derulata in comun pentru promovarea unui produs - credit pentru nevoi personale cu si fara ipoteca in euro, aceasta fiind o etapa premergatoare campaniei de rebranding. Campania comuna ar urma sa ajute clientela sa se obisnuiasca cu cele doua branduri impreuna, urmand ca de la 1 iunie, dupa incheierea procesului de fuziune, sa fie promovat noul brand.
HVB Tiriac si UniCredit vor vinde creditul pentru nevoi personale cu ipoteca la o dobanda nominala de 3,95% valabila doar in primele sase luni de la semnarea contractului de credit, ulterior fiind aplicata dobanda standard, de 5,95%. Pentru varianta de credit in lei, dobanda nominala promotionala este de 4,95%. Din cauza comisioanelor substantiale, dobanda anuala efectiva pentru un credit de 100.000 euro pe 20 de ani (suma si perioada maxima posibile) urca insa la 6,92%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO