Bănci și Asigurări

iBanFirst, furnizor de schimb valutar şi plăţi internaţionale, a finalizat achiziţia Cornhill, cu sediul în Londra. Achiziţia facilitează IMM-urilor româneşti transferul de fonduri din/în Marea Britanie

iBanFirst, furnizor de schimb valutar şi plăţi...

Autor: Roxana Rosu

16.11.2022, 12:24 121

iBanFirst, unul dintre cei mai mari furnizori de schimb valutar şi plăţi internaţionale din Europa, a finalizat achiziţia Cornhill, firmă specializată în servicii de schimb valutar, cu sediul în Londra, principalele beneficiare ale tranzacţiei fiind IMM-urile europene, inclusiv cele din România, care au parteneri comerciali în Marea Britanie.

Achiziţia facilitează IMM-urilor româneşti transferul de fonduri din/în Marea Britanie. Acestea beneficiază de servicul de „plăţi instant”, precum şi de posibilitatea de a adopta o strategie unitară de gestionare a riscurilor valutare în relaţia cu partenerii comerciali din Marea Britanie.

„Finalizarea achiziţiei Cornhill reprezintă un pas uriaş pentru compania noastră. iBanFirst îşi va transfera activele tehnologice în Marea Britanie, ceea ce ne va permite să răspundem şi mai eficient nevoilor IMM-urilor, prin simplificarea transferurilor în lire sterline. Pe zi ce trece, suntem mai aproape de obiectivul propus, de a deveni lider global în domeniul plăţilor valutare pentru IMM-uri, construind una dintre cele mai eficiente reţele de plăţi din lume. Companiile româneşti vor beneficia de avantaje precum serviciul de plăţi instant cu partenerii comerciali din Marea Britanie, eliminând astfel încă o barieră comercială”, adaugă Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO