Bănci și Asigurări

iBanFirst ţinteşte un volum de plăţi internaţionale realizate de companiile româneşti de peste 1 mld. euro în 2023. ”Planul pe termen mediu este să transformăm biroul din Bucureşti într-un hub tehnologic pentru Europa de Est”

iBanFirst ţinteşte un volum de plăţi internaţionale...

Autor: Roxana Rosu

22.03.2023, 11:14 302

Fintech-ul iBanFirst, furnizor internaţional de schimb valutar şi plăţi pentru companii, a realizat tranzacţii în valoare de peste 700 de milioane de euro pentru companiile româneşti în 2022 şi estimează că va depăşi pragul de 1 miliard euro în 2023.

 ”Putem spune că România este una dintre cele mai dinamice pieţe pentru noi şi o poveste de succes pentru regiune. Biroul local este primul care a atins acest volum de tranzacţii după numai un an de activitate. Este un rezultat atât al echipei locale, care are o expertiză solidă pe piaţa de FX, dar mai ales al companiilor româneşti, care în condiţiile unui an provocator, cu război în Ucraina şi inflaţie ridicată, nu doar că şi-au demonstrat rezilienţa, dar au reuşit să-şi crească activităţile comerciale în afara graniţelor”, a declarat Johan Gabriels, Regional Director iBanFirst.

În 2022, iBanFirst a înregistrat o creştere de 300% a numărului de companii româneşti care utilizează platforma, ajungând în prezent la 330 de clienţi.

Majoritatea companiilor realizează activităţi de import-export şi activează în industria auto, agricultură, IT şi telecomunicaţii, construcţii şi retail.

„Creşterea accelerată a ratei de adoptare în 2022 evidenţiază necesitatea companiilor din România de a beneficia de servicii rapide, transparente şi rentabile de plăţi, schimb valutar şi acoperire a riscului valutar, în contextul actual. În continuare intenţionăm să ne consolidăm operaţiunile pe piaţa din România, prin dezvoltarea de capacităţi noi şi soluţii personalizate pentru companiile locale de import-export. De asemenea, planul pe termen mediu este să transformăm biroul din Bucureşti într-un hub tehnologic pentru Europa de Est”, afirmă  Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO