Bănci și Asigurări

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, are peste jumătate de miliard de dolari investiţi în România. Cea mai mare expunere, jumătate din investiţii, este pe sectorul financiar

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, are peste...

Autor: Claudia Medrega

23.10.2017, 00:06 679

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, are în prezent o expunere de 515 mil. dolari în România, repre­zentând portofoliul de investiţii angajat, România fiind  a cincea ţară ca expu­nere a instituţiei în regiunea Europei şi Asiei Centrale.

Cea mai mare expunere a IFC în România, respectiv jumătate, este pe sectorul financiar. Banca Transilvania, BCR, UniCredit Bank, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost şi Banca Românească se numără printre băncile care au colaborat în anii de criză cu IFC.

Din 2009 până în 2017, IFC a investit aproximativ 984 mil. dolari din fondurile proprii în România, care este în prezent a cincea ţară ca expunere în regiunea Europei şi Asiei Centrale, cu un portofoliu de investiţii angajat în valoare de aproximativ 515 mil. dolari în octombrie 2017, potrivit informaţiilor transmise de instituţie la solicitarea ZF.

La jumătatea acestui an, IFC a lansat o emisiune de obligaţiuni în valoare de 70 mil. lei ca plasament privat, aceasta fiind prima emisiune în monedă locală a instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO