IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, are peste jumătate de miliard de dolari investiţi în România. Cea mai mare expunere, jumătate din investiţii, este pe sectorul financiar

23 oct 2017 Autor: Claudia Medrega

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, are în prezent o expunere de 515 mil. dolari în România, repre­zentând portofoliul de investiţii angajat, România fiind  a cincea ţară ca expu­nere a instituţiei în regiunea Europei şi Asiei Centrale.

Cea mai mare expunere a IFC în România, respectiv jumătate, este pe sectorul financiar. Banca Transilvania, BCR, UniCredit Bank, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost şi Banca Românească se numără printre băncile care au colaborat în anii de criză cu IFC.

Din 2009 până în 2017, IFC a investit aproximativ 984 mil. dolari din fondurile proprii în România, care este în prezent a cincea ţară ca expunere în regiunea Europei şi Asiei Centrale, cu un portofoliu de investiţii angajat în valoare de aproximativ 515 mil. dolari în octombrie 2017, potrivit informaţiilor transmise de instituţie la solicitarea ZF.

La jumătatea acestui an, IFC a lansat o emisiune de obligaţiuni în valoare de 70 mil. lei ca plasament privat, aceasta fiind prima emisiune în monedă locală a instituţiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.10.2017

 
Cuvinte cheie:
investitii
, romania
, banca mondiala
, expunere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide