Bănci și Asigurări

IFN-urile acceptă greu rezolvarea conflictelor prin negociere, potrivit CSALB. Alexandru Păunescu, CSALB: Anul 2021 va fi dificil, inclusiv pentru IFN-uri, deoarece estimăm înmulţirea dificultăţilor privind rambursarea împrumuturilor, iar popririle şi alte forme de executare silită trebuie înlocuite cu negocieri

Alexandru Păunescu, preşedintele Colegiului de Coordonare al CSALB:

Nu găsesc nicio justificare a dezinteresului unor IFN-uri care au primit zeci de cereri din partea consumatorilor şi nu le-au dat curs. Rata de clasare, fără un motiv justificat, a acestor cereri, depăşeşte 50%. Este o valoare prea mare pentru o piaţă care este concurentă cu piaţa bancară şi care are nevoie de consumatori mulţumiţi şi de încrederea acestora în aceeaşi măsură.

Alexandru Păunescu, preşedintele Colegiului de Coordonare al CSALB: Nu găsesc nicio justificare a dezinteresului unor IFN-uri care au primit zeci de cereri din partea consumatorilor şi nu le-au dat curs. Rata de clasare, fără un motiv justificat, a acestor cereri, depăşeşte 50%. Este o valoare prea mare pentru o piaţă care este concurentă cu piaţa bancară şi care are nevoie de consumatori mulţumiţi şi de încrederea acestora în aceeaşi măsură.

Autor: Roxana Rosu

12.11.2020, 00:05 174

♦ Fără un dialog real şi fără compromisuri de ambele părţi, nu vom putea depăşi perioadele dificile care se întrevăd pe piaţa financiar-bancară şi nebancară de anul viitor“, spune Alexandru Păunescu.

Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigi­ilor în domeniul Bancar (CSALB) atrage atenţia că Instituţiile Financiare Nebancare (IFN-urile) acceptă greu rezolvarea prin negociere a conflic­te­lor cu clienţii, în ultimul an fiind depuse 504 cereri, în creştere cu 60%, din care doar 22 au fost acceptate de aceste instituţii.

În plus, din totalul dosarelor acceptate de IFN-uri spre negociere, doar în cinci cazuri dis­cu­ţiile s-au încheiat cu împăcarea părţilor, de peste 55 de ori mai puţin decât în cazul băncilor. La ni­velul pie­ţei, doar două IFN-uri au acceptat anul acesta să in­tre în negocieri cu consumatorii în ca­drul CSALB: Credit Europe Ipotecar IFN şi Axi Finance IFN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO