Bănci și Asigurări

IFN-urile aveau la finalul lunii octombrie credite de 2,4 miliarde de lei acordate persoanelor fizice

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Liviu Popescu

10.12.2014, 00:00 190

Persoanele fizice aveau la finele lunii octombrie credite de 2,4 miliarde de lei contractate de la instituţiile financiare nebancare (IFN), în scădere cu circa 130 milioane de lei faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor BNR. Faţă de luna anterioară stocul de credite a stagnat. De altfel, stocul s-a stabilizat în jurul acestei valori în ultimele luni.

Anul trecut în septembrie, creditele acordate şi angajamentele asumate de IFN-uri a atins maximul ultimilor cinci ani. La nivel agregat, soldul creditelor acordate şi al angajamentelor asumate de IFN-uri a cumulat  28 mld. lei în octombrie, în scădere cu un miliard de lei faţă de perioada similară a anului trecut.  Numărul debitorilor a fost la sfârşitul lunii octombrie de aproape 37.000 de persoane fizice, cu circa o mie mai puţin faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Clienţii persoane fizice aveau la sfârşitul lunii octombrie un număr de aproape 45.000 de credite contractate de la IFN-uri, mai puţin cu 1.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul debitorilor persoane fizice cu restanţe a scăzut în ultimul an cu aproape 1.000 şi a ajuns la finele lunii octombrie la 7.500.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO