Bănci și Asigurări

Ilinca Rosetti preia conducerea Consiliului de Administraţie al First Bank, instituţia de credit deţinută de americanii de la J.C. Flowers

Ilinca Rosetti preia conducerea Consiliului de...

Autor: Cristina Bellu

30.06.2020, 14:42 1368

First Bank, in­sti­tu­ţie de credit deţinută de fondul ame­rican de in­ves­tiţii J.C. Flowers, a numit-o pe  Ilinca Rosetti la conducerea Consiliului de Administraţie al instituţiei, unde, începând cu 2019 a ocupat poziţia de vicepreşedinte.

Totodată, Ilinca Rosetti îşi va păstra funcţiile de preşedinte al Comitetului pentru Transformare şi al Comitetului de Risc din cadrul Consiliului de Administraţie, transmit reprezentanţii băncii.

„Un sistem de guvernanţă puternic este un factor-cheie de succes în instituţiile solide, sprijinind demersul proceselor de schimbare iniţiate. Sunt convinsă că echipa Consiliului de supraveghere va contribui împreună cu conducerea First Bank la realizarea misiunii sale de a crea o valoare excelentă pentru clienţii săi şi de a redefini modul în care aceştia experimentează activitatea bancară pe piaţa românească”, spune Ilinca Rosetti.

Partener operaţional în cadrul companiei de investiţii J.C. Flowers & Co., Ilinca Rosetti a fost implicată şi în achiziţia de către aceasta a  Bank Leumi, unde a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie până la finalizarea fuziunii cu First Bank, la 30 aprilie 2020.

În 2019, First Bank a înregistrat un profit brut în valoare de 139 de milioane de lei, în creştere faţă de luna decembrie 2018, când banca a raportat pierderi. În prima jumătate a anului 2020, First Bank a finalizat cu succes integrarea Bank Leumi, achiziţionată în 2019, şi migrarea tuturor sistemelor într-o platformă unică. Banca deţine în prezent o cotă de 1,42% din piaţa bancară naţională. Planurile First Bank implică o dezvoltare atât în mod organic, cât şi prin achiziţii ale unor entităţi compatibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO