Bănci și Asigurări

Îmbunătăţirea calităţii portofoliului şi scăderea provizioanelor au ajutat BCR să facă profit de 636 milioane de lei în S1

Sergiu Manea, CEO al BCR: România are nevoie de in­frastructură, are nevoie să fructifice opor­tu­ni­tăţi economice.

Sergiu Manea, CEO al BCR: România are nevoie de in­frastructură, are nevoie să fructifice opor­tu­ni­tăţi economice.

Autor: Claudia Medrega

08.08.2016, 00:08 512

Veniturile operaţionale ale BCR au scăzut în primul semestru, însă BCR şi-a majorat profitul ca urmare a îmbunătăţirii calităţii portofoliului şi scăderii provizioanelor.

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a obţinut în primul semestru un profit net de 636 mil. lei (141,5 mil. euro), în creştere cu 5,4% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă de anul trecut, în condiţiile în care venitul operaţional a fost în scădere din cauza diminuării câştigurilor din dobânzi.

Rezultatul a fost susţinut de îmbu­nă­tăţirea calităţii portofoliului şi mai puţin de activitatea operaţională. BCR susţine că a acordat în primele şase luni cre­dite noi de 4,1 mld. lei (peste 900 mil. euro), însă portofoliul total de cre­dite era în scădere faţă de decembrie 2015.

„BCR a continuat îmbunătăţirea bi­lanţului şi a menţinut un ritm de cre­di­ta­re solid. România are nevoie de in­fra­structură, are nevoie să fructifice opor­tu­ni­tăţi economice, are nevoie să răs­pundă pro­vocărilor sociale. BCR are ca­pita­li­zare substanţială, lichiditate ex­ce­lentă şi o solvabilitate semnificativă pen­tru a sprijini aceste priorităţi ale ţării noastre“, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO