Bănci și Asigurări

IMM Invest, cel mai mare program de ajutor pentru IMM-uri, este încă blocat. Platforma trebuia să fie funcţională de vineri, 17 aprilie

IMM Invest, cel mai mare program de ajutor pentru...

Autor: Răzvan Botea

22.04.2020, 15:04 960

Site-ul www.imminvest.ro, platforma pe care companiile mici şi mijlocii care vor să acceseze programul IMMM Invest trebuie să se înscrie, nu este funcţional nici până astăzi, miercuri  22 aprilie, ora15:00. Site-ul ar fi trebuit să fie operaţional încă de vineri, 17 aprilie.

Platforma pe care se înscriu companiile trebuia să devină funcţională vineri, 17 aprilie, însă un număr foarte mare de accesări a blocat funcţionarea site-ului.

IMM Invest este un program guvernamental care ajută firmele mici şi mijlocii afectate de criza coronavirusului să asigure capital de lucru şi de investiţii. Prin intermediul acestui program, statul garantează până la 90% din valoare creditelor obţinute de firme de la bănci. De asemenea, statul subvenţionează dobânda pentru aceste credite, însă doar până la sfârşitul acestui an, subvenţionarea pentru anii următori fiind posibilă doar dacă prognoza de creştere economică este mai mică creşterea din acest an. Datele oficiale pe care a fost realizată noua construcţie bugetară prevede o scădere economică de 1,9% în acest an.

Programul, fiind considerat schemă de ajutor de stat, a fost aprobat de Comisia Europeană cu condiţia să existe un plafon. Astfel, plafonul pentru subvenţionarea dobânzilor este în valoare de 781 mil. lei, iar plafonul maxim de garantare ajunge la 15 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO