Bănci și Asigurări

IMM-uri pot contracta credite de 125.000 lei cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată

Autor: Mediafax

30.06.2011, 09:40 315

Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) vor putea contractacredite bancare în valoare de până la 125.000 lei garantate de statîn proporţie de 80% şi cu o dobândă subvenţionată de până la 70%,măsură decisă de Guvern pentru depăşirea dificultăţilor financiarecauzate de criză.

Procedura de sprijin a IMM a fost reglementată prin ordonanţă deurgenţă adoptată, miercuri, de Guvern.

Actul normativ instituie o schemă în baza căreia Fondul Naţionalde Garantare a Creditelor IMM-uri va garanta, în numele şi încontul statului, creditele ce urmează să fie contractate deîntreprinderile mici şi mijlocii.

Garanţia statului va acoperi maximum 80% din valoarea credituluisolicitat, exclusiv dobânzi, comisioane şi alte speze datorate debeneficiar instituţiei de credit, însă nu va trece de 100.000 delei. Dobânda va fi subvenţionată în proporţie de 70%, în limita a6,5% pe an.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei KarolyBorbely, sumele trase din linia de credit pot fi utilizate numaipentru plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sumedatorate bugetului general consolidat, pentru acoperireacheltuielilor cu aprovizionarea, producţia, desfacerea, executareade lucrări şi prestări servicii, pentru constituirea, prelucrareaşi valorificarea stocurilor, precum şi pentru alte tipuri decheltuieli necesare desfăşurării activităţii curente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO