Bănci și Asigurări

IMM-urile despre darea în plată: Legea să se aplice doar persoanelor fizice care au un credit ipotecar pentru locuinţă

IMM-urile despre darea în plată: Legea să se aplice...

Autor: Liviu Popescu

30.03.2016, 00:00 480

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, o confederaţie patronală înfiinţată în 1992 care îşi propune rolul creşterii IMM-urilor în economie, susţine că legea dării în plată trebuie să se aplice doar persoanelor fizice care au credit ipotecar pentru achiziţionarea unei locuinţe în scop rezidenţial.

Totodată, Consiliul susţine că legea trebuie să fie aplicabilă doar persoanelor fizice care au contractat un credit ipotecar pentru cumpărarea unei prime locuinţe, nu şi persoanelor fizice care au deja în proprietate un alt imobil cu destinaţia de locuinţă. „În acest mod sunt descurajate speculaţiile prin care persoanele fizice să acţioneze ca dezvoltatori imobiliari”, susţin reprezentanţii Consiliului.

Ei văd efecte negative „semnificative” în economie dacă legea va fi adoptată în forma actuală: reducerea accesului la creditarea ipotecară, reducerea activităţii în domeniul construcţiilor de locuinţe, ceea ce va genera desfiinţarea unui număr de 50.000 de locuri de muncă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO