Bănci și Asigurări

IMM-urile pot accesa credite de investiţii garantate de stat pentru investiţii de maxim 10 mil.lei, printr-un nou program

IMM-urile pot accesa credite de investiţii garantate de...

Autor: Roxana Rosu

29.12.2017, 09:56 287

Firmele mici şi mijlocii, inclusiv start-up-urile, pot solicita credite garantate în proporţie de 50% pentru capital de lucru sau realizarea de investiţii până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei, printr-un nou program lansat de stat, IMM INVEST ROMÂNIA.

Fondurile sunt gestionate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Ca element de noutate faţă de programele anterioare, IMM INVEST ROMÂNIA acordă facilităţi de garantare în cuantum de 80%  pentru credite de investiţii pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înfiinţare de centre de agrement.

Strategia pe termen mediu a FNGCIMM, de diversificare a portofoliului de produse şi scheme de garantare destinate susţinerii mediului de afaceri vizează trecerea de la o abordare globala la una sectoriala.

«Lansarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii IMM INVEST ROMÂNIA catalizează constructiv demersul de repoziţionare al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ca element integrant în ecosistemul de business din România. Optimizarea şi simplificarea fluxurilor operaţionale interne, digitalizarea proceselor, precum şi alte măsuri de îmbunătăţire a activităţii, susţin efortul nostru de transparentizare şi consolidare a relaţiei cu mediul de afaceri. IMM INVEST ROMÂNIA reprezintă o reală oportunitate de creştere pentru instituţia noastră şi de diversificare a produselor de garantare pe care le putem oferi antreprenorilor.»  a declarat Alexandru Petrescu, Director General al FNGCIMM.

După operaţionalizarea programului, FNGCIMM va demara procesul de selectare a băncilor care îşi manifestă interesul de a participa la Program, iar antreprenorii vor putea solicita credite garantate prin IMM INVEST ROMÂNIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO