Bănci și Asigurări

Impactul noii legi a prevenirii spălării banilor: Banca Transilvania: Vom fi mai selectivi cu anumite categorii de clienţi şi vom fi mai atenţi la activităţile lor economice

Impactul noii legi a prevenirii spălării banilor: Banca...

Autor: Alex Ciutacu

29.08.2019, 00:08 12115
Banca Transilvania (BT), cea mai mare bancă din România, va urmări mai atent anumite categorii de cli­enţi în urma conformării la noua legislaţie europeană pri­vind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finan­ţării terorismului (Legea nr. 129  din 11 iulie 2019), şi a im­ple­mentării noilor proceduri operaţionale care vin odată cu aceste reglementări, a explicat într-un interviu pentru ZF Luminiţa Runcan, vice­preşedinte şi CRO (chief risk officer) la Banca Transilvania.

„Pentru majoritatea clienţilor, clienţii «de casă» BT nu se schimbă nimic. Am fost şi rămânem atenţi cine este be­ne­ficiarul real, primim şi prelucrăm documentele justi­ficative ale tranzacţiilor de la clienţii noştri. (...) De ase­menea, vom restrânge treptat colaborarea băncii cu cli­enţii care au activitate în domeniul jocurilor de noroc pen­­tru că excede apetitul la risc asumat de BT. Toate aces­te acţiuni sunt calibrate raţional de banca noastră, ca in­tensitate şi întindere în timp“, spune Luminiţa Runcan.

Banca Transilvania susţine că în procesul de conformare la noua legislaţie costurile anuale ajung la câteva milioane de euro pentru softuri, aplicaţii, costuri de implementare, licenţe şi pregătirea echipei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO