Bănci și Asigurări

Împrumut de 23 de milioane de euro de la BERD pentru ETI

Împrumut de 23 de milioane de euro de la BERD pentru ETI

Autor: Florentina Dragu

27.11.2014, 14:16 225

Fabrica din Craiova (judeţul Dolj) reprezintă prima investiţie a ETİ în afara Turciei.

"Unitatea de producţie din Craiova va fi una dintre cele mai avansate fabrici din Europa din punct de vedere al tehnologiilor utilizate. Fabrica va produce dulciuri de înaltă calitate, atât pentru piaţa locală, cât şi pentru pieţele internaţionale", a declarat Firuzhan Kanatlı, preşedintele Consiliului de Administraţie al ETİ European Food Industries, subsidiara din România a companiei turce.

ETI deţine şapte fabrici de dulciuri în Turcia, unde produce 45 de mărci de biscuiţi, prăjituri şi ciocolată. Aproape 10% din producţie este destinată exportului, România, Bulgaria şi ţările din vestul regiunii Balcanice fiind printre principalele destinaţii.

Construcţia fabricii de la Craiova va fi finalizată în 2015. Oficialii turci au afirmat marţi, în timpul ceremoniei de începere a lucrărilor la noua fabrică, că unitatea din Craiova va produce 11.000 de tone de dulciuri în primul an, care vor fi exportate către 40 de ţări.

BERD a acordat până în prezent finanţări de 7 miliarde euro pentru 366 de proiecte în România. Totodată, BERD a mobilizat pentru aceste investiţii peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO