Bănci și Asigurări

În Grecia există un mix de naivitate. Populaţia se aşteaptă la lucruri nu tocmai plăcute

În Grecia există un mix de naivitate. Populaţia se...

Autor: Greta Bogdan

30.06.2015, 00:04 405
Felix Pătrăşcanu susţine că locuitorii Greciei sunt liniştiţi şi că există „un mix de naivitate”, pentru că ei ştiu ce lucruri neplăcute îi aşteaptă de fapt.

„Am fost în Grecia şi am văzut că există un mix de naivitate, iar grecii ştiu că-i aşteaptă lucruri nu tocmai plăcute, însă par foarte liniştiţi.”

„Eu am plătit astăzi cu cardul peste tot: la benzinărie, hotelul, cumpărăturile. Nimeni nu mi-a restricţionat plăţile cu cardul, însă nu cred că se pot retrage bani din cont.”

„Grecii şi-au făcut mai mult probleme din cauza vremii pentru că au avut şi sub 20 de grade, ceea ce, pentru această perioadă a anului, nu e deloc în firea lucrurilor”, a mai spus Pătrăşcanu la ZF Live. 

„Pe insulă erau foarte mulţi vizitatori. E plin de români în perioada asta şi nu numai: austrieci, nemţi, cu precădere britanici.”

 Momentan, grecii au preţuri reduse pentru cazare şi hrană, pentru a menţine strategia de atragere a turiştilor străini.

„Preţurile sunt destul de mici, mai ales la mâncare. Am cheltuit foarte puţin pe cazare şi pe mâncare. Grecii sunt foarte bucuroşi că există mulţi turişti români. Chiar au învăţat şi expresii uzuale. Sunt foarte atenţi cu turiştii. Toate preţurile la cazare pleacă de la 35 de euro pe noapte şi pot ajunge la peste  100 de euro. Tavernele la care am mâncat m-au costat în jur de 10 euro de persoană.”, a adăugat Pătrăşcanu. 

În privinţa temerilor pe care le are în contextul adâncirii crizei din Grecia, Pătrăşcanu a declarat că „mie mi-e frică de bursă şi de pieţele care se vor mişca clar. În rest, nu ştiu de ce mi-aş face probleme. Am înţeles că BNR ne-a asigurat că băncile elene nu vor fi decapitalizate. Mi-e teamă doar de fluctuaţia monedei euro”.

Fan Curier nu are foarte multe expediţii în afară, iar asta, spune Pătrăşcanu, se explică prin faptul că „în Grecia nu e uşor să faci curierat rapid, pentru că sunt foarte multe insule şi preţul este mult mai mare. Nu ne-am gândit să cumpărăm ceva aici”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO