Bănci și Asigurări

​În timp ce băncile mari reduc avansul la creditele ipotecare, Credit Agricole creşte suma minimă cerută clienţilor de la 20 la 25%

​În timp ce băncile mari reduc avansul la creditele...

Autor: Anelis Baciu

06.09.2016, 13:11 608

Credit Agricole, un jucător de dimensiuni mici din sistemul bancar local, a majorat avansul la creditele ipotecare de la 20% la 25% la începutul acestei lunii, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul băncii. Acţiunea Credit Agricole de a majora avansul vine în condiţiile în care băncile mari, BRD, BCR, CEC, au redus avansurile, iar altele tatonează această posibilitate.

Deşi Credit Agricole este una dintre cele mai puternice bănci franceze, plasându-se pe locul doi în topul dupăă active, subsidiara de la Bucureşti este un jucător de talie medie în sistemul bancar local, cu o cotă de piaţă de circa 0,3% la finalul anului trecut. Banca grecească Emporiki a fost deţinută de Credit Agricole, care a vândut-o însă în 2012, dar a păstrat subsidiarele din regiune, pe care le-a trecut sub brandul propriu.

Banca din România a raportat anul trecut o pierdere de 4 milioane de euro, echivalentul a circa 18 milioane de lei anul trecut, faţă de un rezultat negativ de 40 de milioane de lei în 2014.

Numărul băncilor care au tăiat avansul la creditele ipotecare a urcat la patru. BCR, BRD şi Piraeus Bank şi CEC Bank sunt băncile care au făcut până acum un pas înapoi diminuând avansurile la ipotecare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO