Bănci și Asigurări

În timp ce bursele se prăbuşesc, roborul scade: Indicii ROBOR la 3, 9 şi 12 luni scad

În timp ce bursele se prăbuşesc, roborul scade: Indicii ROBOR la 3, 9 şi 12 luni scad

Autor: Departamentul Economic

15.01.2019, 11:29 1220

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut marţi la 2,89%, de la 2,92% luni, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a rămas stabil la 3,23%, în timp ce indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut la 3,34%, de la 3,35% vineri.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a scăzut la 3,43%, de la 3,44%.

Indicii ROBOR au de la începutul anului o tendinţă de scădere, luni înregistrându-se un episod de creştere uşoară; în prezent indicii s-au întors la valorile de la finele săptămânii trecute.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

AFACERI DE LA ZERO