Bănci și Asigurări

Încă o bancă oferă amânarea ratelor în criza coronavirus: Clienţii persoane fizice ai Garanti BBVA pot amâna ratele cu 3 luni, la cerere; Pentru persoanejele juridice se discută de la caz la caz

Încă o bancă oferă amânarea ratelor în criza...

Autor: Alex Ciutacu

19.03.2020, 11:38 1534

Garanti BBVA, a 10-a cea mai mare bancă din România, a anunţat că le oferă clienţilor posibilitatea de a-şi amâna ratele, de la caz la caz, pe fondul crizei coronavirus.

În ceea ce priveşte persoanele fizice, cu credite ipotecare sau de nevoi personale, dacă sunt în carantină, auto-izolare sau sunt afectaţi temporar de Covid-19, Garanti BBVA le oferă posibilitatea de a cere amânarea ratelor cu până la 3 luni, la cerere.

„Clienţii noştri care fac această solicitare vor fi informaţi individual pe canalul de comunicare ales care sunt următorii paşi”, a transmis banca.

În cazul persoanelor juridice, Garanti BBVA nu a transmis o perioadă maximă pe care poate accepta amânarea ratelor, ci invită clienţii să îşi discute situaţia de la caz la caz, acolo unde este nevoie.

„Pentru persoanele juridice, dacă sunteţi în carantină, auto-izolare sau întâmpinaţi alte probleme ce vă împiedică să achitaţi la timp creditele, vă rugăm să contactaţi agenţia de care aparţineţi prin telefon sau e-mail, pentru a găsi împreună o soluţie favorabilă”, a anunţat Garanti BBVA.

Banca anunţă că reţeaua de agenţii este funcţională conform programului standard, dar încurajează clienţii să utilizeze, în principal, canalele digitale pentru transfer de fonduri, plăţi facturi sau alte tranzacţii necesare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO