Bănci și Asigurări

Încă o bancă va acorda „credite cu buletinul“. BCR intră în liga băncilor care acordă credite în baza unui parteneriat cu Fiscul

Încă o bancă va acorda „credite cu buletinul“. BCR...

Autor: Liviu Popescu

17.12.2015, 00:00 2108

BCR, cel mai mare jucător din sistem, s-a înscris pe lista băncilor care acordă cre­dite prin intermediul unui parte­ne­riat cu Agenţia Naţională de Admi­nis­trare Fis­cală (ANAF) şi poate verifica ve­ni­turile raportate ale clienţilor care solicită cre­dite, în urma acordului scris al acestora.

Astfel, pen­tru a acor­da un îm­prumut ban­ca nu mai are nevoie de do­cu­men­tele de salariat pen­tru clienţii ale căror veni­turi sunt ra­portate la ANAF, po­ten­ţialii debi­tori care se pre­zin­tă în su­cur­salele băn­cii având ne­vo­ie de actul de identitate.

Reprezentanţii băncii estimează că tim­pul de acordare a creditului va scă­dea cu 60%.

„Odată cu încheierea acordului cu ANAF, clienţii cu venituri stabile nu vor mai fi nevoiţi să obţină docu­men­tele de venit de la angajator fiind sufi­cien­tă semnarea, în momentul solicitării cre­ditului, a unui Acord de consultare a evi­denţelor ANAF“, a afirmat Roxana Cristea, şeful departamentului credite persoane fizice din cadrul BCR.

WikiZF: Profilul companiei BCR

Banca promite clienţilor care îşi în­casează salariul la bancă posibilitatea de a obţine credite de nevoi personale, car­duri de credit sau descoperit de cont în maximum trei ore de la momentul de­punerii cererii de credit.

În cazul clienţilor care realizează ve­nituri care nu se regăsesc în eviden­ţe­le ANAF, ban­ca poate solicita în con­ti­nua­re documente suplimen­ta­re de venit.

Printre băncile care au introdus în porto­fo­liul lor împrumu­turi de nevoi personale care so­licită doar actul de iden­ti­tate fără a fi necesară adeve­rinţa de venit se numără ING Bank, Raif­fei­sen Bank, BRD, Idea Bank, Banca Româ­nească şi Credit Europe Bank.

Băncile au început să promoveze din nou creditele acordate doar cu buletinul, practică pe care o efectuau în anii de boom economic, în speranţa că documentaţia simplă va atrage mai mulţi clienţi în sucursale. Analiştii spun că împrumuturile de nevoi personale re­prezintă categoria de credite care adu­ce cel mai repede câştiguri băncilor dato­rită marjelor ridicate de câştig.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO