Bănci și Asigurări

Incendiul de la Dragonul Rosu ar putea fi cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania

Incendiul de la Dragonul Rosu ar putea fi cea mai mare dauna din istoria pietei asigurarilor
01.06.2010, 14:06 1153

Incendiul care a avut loc saptamana trecuta la complexulcomercial Dragonul Rosu din Bucuresti ar putea fi cea mai maredauna din istoria pietei locale de asigurari, afirma MarieKovarova, directorul general al Generali, asiguratoruluicomplexului comercial.

Astfel, despagubirea ar putea depasi 10 milioane de dolari, dacaluam in considerare faptul ca aceasta a fost pana acum cea mai maredauna facuta publica, platita de compania Astra in urma avarieriiunei aeronave apartinand Tarom in decembrie 2007.

"Confirmam faptul ca Niro Investment, care detine centrulcomercial Dragonul Rosu, este asigurat Generali Asigurari incepandcu anul 2010. In baza politei de asigurari complexe de daunemateriale la bunuri, care acopera si riscul de incendiu, ne vomocupa de evaluarea si instrumentarea prompta a dosarului de daune.Conform primelor estimari interne, este posibil sa asistam la ceamai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania. Nu aveminsa motive de ingrijorare. Generali Asigurari este un asiguratorputernic si stabil din punct de vedere financiar, reasigurat lacompanii internationale de renume. Oricare ar fi valoarea daunei,stabilitatea financiara a Generali Asigurari nu va fi afectata", aprecizat Kovarova.

In prezent, compania de asigurari se afla in proces de evaluarea daunei.

Incendiul de la Dragonul Rosu a avut loc saptamana trecuta, iarcauzele inca nu sunt cunoscute.

Incendiul de la cladirea Millennium Business Center, de lajumatatea anului 2009, a cauzat o paguba de 15-20 milioane euro,cladirea fiind insa asigurata la AIG Germania.

Cea mai mare dauna platita pana acum in Romania de un asiguratorroman a fost de opt milioane de euro, in 2007, in urma uneiexplozii la combinatul chimic Oltchim, asiguratorul fiind Asirom.Vedeti cum arata topul celor mai mari dauneplatite in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO