ANALIZĂ

Închiderile de fabrici lasă urme adânci în economie. Industria chimică, cea alimentară şi producţia farma sunt prizoniere în capcana deficitelor comerciale de miliarde de euro

24 apr 2018 Autor: Dana Ciriperu

♦ România importă produse chimice de 6,4 miliarde de euro, iar exporturile ajung la numai 1,8 mld. euro, astfel că industria chimică (substanţe şi produse chimice) este campioana deficitelor în comerţul cu bunuri în 2017, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la INS.

Sectorul a fost zguduit în ultimii ani de intrarea în faliment a producătorului de sodă calcinată GHCL Upsom România (UPS), dar şi de două mari insolvenţe, a producătorului Oltchim şi a combinatului Amonil Slobozia.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.04.2018

 
Cuvinte cheie:
industrie
, miliarde
, deficit
, fabrici
, inchidere
, productie
, economie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide