Bănci și Asigurări

Incidente cibernetice de securitate la asigurătorii Omniasig şi Asirom

Incidente cibernetice de securitate la asigurătorii...

Autor: Mircea Nica

02.11.2021, 00:07 1109

Omniasig şi Asirom, companii de asigurări care fac parte din grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) au avut probleme la toate sistemele informatice, încă de vineri, 29 octombrie, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii celor două companii.

Reprezentanţii Omniasig susţin că incidentul ciber­netic de securitate a afectat funcţionalitatea unora dintre sistemele informatice ale companiei, dar s-au restabilit principalele sisteme. „Omniasig a acţionat cu celeritate pentru protejarea datelor şi sistemelor informatice prin activarea Planului de Continuitate a Activităţii şi a implementat măsuri rapide pentru soluţionarea inciden­tu­lui şi securizarea sistemelor informatice, precum şi pentru a diminua rapid efectele resimţite de clienţi şi parteneri“, au explicat reprezentanţii Omniasig.

În acelaşi timp, Asirom susţine că în acest moment aplicaţiile critice, inclusiv cele care asigură interfaţa comunicării cu clienţii, sunt funcţionale.

„Incidentul de securitate a fost sesizat în dimineaţa zilei de 29 octombrie, moment în care a fost activat planul de criză specific dezvoltat pentru astfel de situaţii, cu toate protocoalele de securitate aferente“, a declarat Cristian Ionescu, Preşedintele Directoratului Asirom VIG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO