Indicele ROBOR la 3 luni a sărit ieri la 1,92%, maximul ultimilor trei ani

15 nov 2017 Autor: Roxana Rosu

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a urcat iei cu 0,03 puncte procentuale până la 1,92%, cea mai mare valoare din ultimii trei ani.

În acelaşi timp, ROBOR la şase luni, re­ferinţa utilizată de unele bănci pentru cal­cu­lul dobânzii la creditele ipotecare, a avansat la 2,07%. ROBOR la 3 luni a înre­gis­­trat o creştere de peste un punct pro­cen­tual în ultimul an. Orice mişcare în sus a ROBOR se reflectă în rata lunară a clien­ţi­lor cu credite în lei, în sensul creşterii acesteia.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2017

 
Cuvinte cheie:
Indicele ROBOR
, credite
, dobanda
, dobanzi
, banci
, bnr
, credite ipotecare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide