Industria a continuat să crească solid spre finalul lui 2017, păstrând cel mai bun ritm din ultimii zece ani

12 ian 2018 Autor: Iulian Anghel

În industria prelucrătoare, cea care asigură o bună parte a exporturilor, o creştere spectaculoasă s-a înregistrat în fabricarea de maşini şi utilaje, cu un avans de 33% în primele 11 luni din 2017, an/an, în vreme ce fabricarea de echipamente electrice a avansat cu 28,8%, iar fabricarea de autovehicule de transport rutier a consemnat o creştere de 15,5%.
 
Pe fondul unui avans puternic al Europei, în special al Germaniei, industria românească a continuat să crească puternic spre finalul anului trecut, înregistrând în primele 11 luni din 2017 un avans de 8,3%, an/an, cel mai bun din ultimii zece ani. Pe plan european, în noiembrie industria românească a avut al doilea cel mai bun ritm de creştere din UE – un plus de 9,3%, imediat în urma Sloveniei, care a avut o creştere de 9,9%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2018

 
Cuvinte cheie:
crestere
, industrie
, continuare
, pastrare
, avans
, inregistrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide