Inflaţia nu se domoleşte: preţurile din industrie au crescut în aprilie cu 4,2%

5 iun 2018 Autor: Iulian Anghel

În luna aprilie 2018, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 4,2% comparativ cu aprilie 2017 şi cu 0,4% faţă de luna martie 2018, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Este un indiciu că preţurile vor rămâne sus în continuare pentru că preţurile din industrie se văd în consum cam în jumătate de an. De altfel, ultimul sondaj de conjunctură publicat de INS arată că managerii de companii se aşteaptă, în continuare, ca preţurile să crească.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Inflatia
, crestere
, preturi
, industrie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide