Bănci și Asigurări

ING a instalat primele bancomate pentru retrageri şi depuneri de euro

ING a instalat primele bancomate pentru retrageri şi depuneri de euro

Autor: Razvan Voican

03.01.2012, 00:00 12452

Olandezii de la ING Bank au pus în funcţiune primele Euro-ATM-uri - bancomate dedicate operaţiunilor de retragere şi depunere realizate cu bancnote de euro. Banca intenţionează să instaleze astfel de maşini în mai multe unităţi Self'Bank din oraşele mari, serviciul de operaţiuni în euro fiind disponibil exclusiv pentru clienţii ING.

Pentru tranzacţiile cu euro pot fi folosite atât cardurile ING în lei, cât şi cele în euro, cu condiţia ca pentru depunerea de numerar să fie folosite cardurile care au această funcţionalitate.

Depunerea nu este taxată, în timp ce la retragere banca va practica până pe 28 februarie un comision de 0,5% din suma retrasă în euro. Noua facilitate este utilă pentru operaţiuni de schimb valutar, precum şi pentru constituirea/lichidarea de depozite în euro.

Rata de schimb leu/euro este identică celei practicate în serviciul de online banking sau la casieria băncii. Primele maşini pentru euro funcţionează în Self'Bank-ul de pe şos. Ştefan cel Mare şi în cel de pe b-dul Iancu de Hunedoara, la parterul noului sediu central al ING Bank din clădirea Crystal Tower.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO