Bănci și Asigurări

ING Asigurări devine NN din aprilie anul viitor

ING Asigurări devine NN din aprilie anul viitor

Autor: Ciprian Botea

10.12.2014, 00:05 3556

ING Asigurări de Viaţă, care deţine peste o treime din piaţa locală de asigurări life, va fi redenumită NN Asigurări de Viaţă, noua identitate a grupului olandez proprietar al companiei, în aprilie anul viitor, potrivit unui anunţ transmis clienţilor asigurătorului.

„Odată cu schimbarea de nume vine şi o schimbare de logo (un „n“ cu o linie deasupra în interiorul unui cerc portocaliu – n. red.), care va însoţi toată comunicarea cu clienţii începând cu luna aprilie a anului viitor. Noua siglă va fi utilizată şi de ING Pensii, care la rândul său îşi va schimba denumirea“, scrie în mesajul adresat clienţilor, semnat de Marius Popescu, directorul general al asigurătorului.

Grupul olandez ING, care a primit ajutor de la stat în 2008, a fost forţat să-şi separe divizia de asigurări de activitatea bancară. Businessul de asigurări a fost listat pe bursă în vara acestui an, sub denumirea NN Group, care a devenit astfel o companie independentă de grup, cu activităţi de asigurări, pensii private şi managementul activelor în 18 ţări.

ING Asigurări este prezentă pe piaţa românească din 1997 şi are o cotă de piaţă de circa 38% din asigurările de viaţă, o piaţă de aproape 2 miliarde de lei pe an. Trecerea la numele NN este al doilea rebranding prin care trece compania, care la începutul activităţii pe piaţa locală s-a numit ING Nederlanden.

Businessul local reprezintă circa 1,5% din primele subscrise de întreg grupul NN, care la listarea pe bursă din vară a fost cotată cu o capitalizare de circa 7 mld. euro. Practic, compania locală de asigurări ar valora în aceste condiţii aproximativ 100 de milioane de euro.

ING Asigurări administra la finalul lunii septembrie active de circa 2,7 miliarde de lei (610 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. ING mai administrează şi trei fonduri de pensii private (două facultative şi unu obligatoriu), cu active de peste 7 miliarde de lei (1,6 mld. euro).

Principalii competitori sunt americanii de la Metropolitan Life şi BCR Viaţă, deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG)

 

Asigurătorul încheie 2014 cu 600 mil. lei

ING Asigurări, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor de viaţă, va încheia acest an cu subscrieri de 138 mil. euro (echivalentul a peste 600 mil. lei) anul acesta, cu 9% faţă de nivelul din 2013, potrivit lui Marius Popescu, directorul general al asigurătorului. „Bugetul stabilit la începutul acestui an prevedea o creştere a primelor subscrise de 5%, iar rezultatele la 9 luni arată un avans de 10%”, a precizat Popescu. După primele nouă luni, compania ajunsese la prime de 450 milioane de lei şi avea un profit brut de 25 milioane de lei, aproape dublu faţă de câştigul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Indemnizaţiile plătite în perioada ianuarie-septembrie s-au ridicat la 94 milioane de lei. Piaţa asigurărilor de viaţă a scăzut cu 10% după primele şase luni, potrivit ultimelor date agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). ING şi-a majorat în aceste condiţii cota de piaţă la 38%. Adrian Dumitrache

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO