Bănci și Asigurări

ING Bank a intermediat o emisiune de tip plasament privat, de 190 milioane lei, pentru Banca Internaţională de Investiţii. Emisiunea va fi listată la Bursa de Valori Dublin

 ING Bank a intermediat o emisiune de tip plasament...

Autor: Roxana Rosu

31.03.2021, 14:20 160

ING Bank a facilitat emisiunea primei obligaţiuni cu dobândă variabilă în lei, în format de plasament privat, pentru Banca Internaţională de Investiţii (BII), în valoare de 190 milioane lei (circa 39 mil.euro).

Emisiunea are maturitate la doi ani şi o rată variabilă ROBOR 3 luni + 65bps. Tranzacţia va fi listată la Bursa de Valori Dublin.

În urma operaţiunii, Banca Internaţională de Investiţii a reuşit să obţină un nivel competitiv de finanţare în euro, în premieră având o rată negativă a dobânzii fixe.

Totodată, investitorii, fonduri de pensii locale, au avut oportunitatea de a accesa un instrument cu rată variabilă în condiţiile asumării unui risc de contrapartidă cu rating A, superior rating-ului de ţară al României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO