Bănci și Asigurări

ING Bank a obţinut în primele nouă luni un profit net de 599 milioane lei, în creştere cu 13%. Creditele au crescut cu 9%

ING Bank a obţinut în primele nouă luni un profit net...

Autor: Roxana Rosu

25.11.2019, 14:38 200

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a obţinut în primele nouă luni ale anului un profit net de 599 milioane lei, în creştere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile s-au majorat cu 13%, la 1,53 miliarde lei, ca urmare a dinamicii volumelor comerciale.

Profitul brut s-a cifrat la  704 milioane lei, în creştere cu 17%, a anunţat luni banca.

”Anul acesta sărbătorim 25 de ani de activitate în România, un prilej de mândrie pentru toţi angajaţii şi colaboratorii noştri, data fiind lunga noastră istorie de succes pe piaţa locală. Ne bucurăm că un număr crescând de clienţi aleg să ni se alăture, ceea ce ne determină să continuăm  abordarea noastră axată pe experienţa clientului şi inovaţie. Observăm o dinamică accelerată a interacţiunilor digitale, clienţii preferând în număr din ce în ce mai mare aplicaţia de mobil pentru operaţiunile bancare de zi cu zi. Astfel, 1 milion de clienţi folosesc în mod activ Homebank, canalul nostru digital adresat clienţilor Retail”, a declarat Mihaela Bîtu, care a preluat poziţia de CEO ING Bank România în luna iulie a acestui an. 

Ea l-a înlocuit atunci pe Michal Szczurek, polonezul care a condus banca în ultimii şapte ani şi care a preluat funcţia de director al operaţiunilor de retail ale ING Asia. 

În plus, în ultimele 3 luni, ING Bank a operat şi alte numiri în echipa de management, Florin Ilie fiind desemnat ca noul Head of Wholesale Banking şi Deputy CEO, iar Richard de Graaf a preluat poziţia de Head of Human Resources.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO