Bănci și Asigurări

ING Bank a acordat finanţări de peste 25 mil. euro grupului Boromir, cea mai mare afacere românească din sectorul de morărit şi panificaţie

ING Bank a acordat finanţări de peste 25 mil. euro...

Autor: Cristina Bellu

23.06.2022, 14:09 207

ING Bank România a acordat în ultimii trei ani grupului Boromir, cea mai mare afacere cu capital românesc din sectorul de morărit şi panificaţie, tranşe succesive de finanţare în valoare de peste 25 milioane de euro.

Împrumuturile pe termen lung sunt acordate bilateral şi au fost contractate pentru retehnologizarea şi modernizarea fabricilor din Râmnicu Vâlcea, inclusiv construirea unui nou depozit şi spaţiu de producţie, automatizarea proceselor de producţie şi lansarea unor noi linii de produse, spun reprezentanţii ING.

„Deşi contextul economic incert se prelungeşte, ne bucurăm să fim alături de antreprenori români pentru a-i ajuta să îşi extindă afacerea, să îşi digitalizeze procesele operaţionale şi să îşi modernizeze fabricile din ţară”, spune Ştefan Dinu, Head of Lending, divizia Wholesale Banking, în cadrul ING Bank România.

În 2021, grupul Boromir a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri consolidate de 22,5%, ajungând la o valoarea nominală a cifrei de afaceri de 671 mil. lei (136 mil. euro).

În prezent, echipa Boromir a ajuns la peste 1.400 de angajaţi, ca urmare a dezvoltării pe mai multe linii de business.

Morăritul este susţinut de trei mori de grâu, o moară de mălai şi de silozuri de cereale cu o capacitate de 90.000 de tone. O altă linie de business esenţială este reprezentată de produsele dulci de cuptor. De asemenea, grupul Boromir şi-a consolidat poziţia pe segmentele de snacks, de prăjituri, dar şi de produse de gătit acasă.
Platformele de producţie ale grupului se regăsesc în Râmnicu Vâlcea, Buzău, Sibiu, Deva şi  Slobozia.

Afacerea Boromir a fost înfiinţată în 1994 de Constantin Boromiz, prietenul său Mircea Ureche, fratele său Gheorghe Boromiz şi de cumnatul George Frîntu. Din grupul Boromir fac parte companiile Boromir Ind Râmnicu Vâlcea, Boromir Prod din Buzău, Moara Cibin din Sibiu şi Amylon Sibiu.

Bormir Ind, cea mai mare companie din grup a avut o cifră de afaceri de 464 milioane de lei în 2021 şi un profit de 15 milioane de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO