Bănci și Asigurări

ING Bank cere triplarea plafonului de garantare pentru programul IMM Invest la 1,2 mld. lei, după ce a aprobat credite de 500 mil. lei

ING Bank cere triplarea plafonului de garantare pentru...

Autor: Roxana Rosu

20.08.2020, 13:47 362

ING Bank România a solicitat suplimentarea fondurilor alocate pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii în cadrul programului IMM Invest, ca urmare a volumului ridicat de credite aprobate, ajungând la un plafon de aproape 1,2 miliarde lei.

Banca a primit 6.300 de cereri în cadrul programului, al doilea cel mai mare număr în piaţă. Aproximativ 90% dintre solicitările primite sunt pentru finanţarea capitalului de lucru şi susţinerea lichidităţilor pentru desfăşurarea activităţii curente, în timp ce 10% dintre acestea sunt pentru noi investiţii.

Din numărul total, aproape 2.600 de aplicaţii de credite se află, în prezent, în diverse etape de aprobare, iar suma totală a împrumuturilor aprobate de bancă a ajuns la 500 milioane de lei.

„ING  susţine în continuare antreprenorii şi mediul de afaceri românesc pentru a depăşi această perioadă dificilă şi pentru a face un pas înainte spre relansarea economiei. Prioritatea băncii a fost şi este de a asigura clienţilor lichidităţile necesare traversării cu bine a perioadei curente, dar am continuat să ne susţinem clienţii şi cu credite pentru investiţii noi, în afara programului IMM Invest”, a declarat Bogdan Boteanu, Deputy CEO & Head of Business Banking, ING Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO