Bănci și Asigurări

ING Bank este pe locul III în topul băncilor după valoarea plafonului Noua Casă alocat pentru 2022

ING Bank este pe locul III în topul băncilor după...

Autor: Robert Manea

07.03.2022, 20:08 476

ING Bank este pe locul III în topul băncilor după valoarea plafonului Noua Casă alocat pentru 2022, programul care oferă românilor acces la locuinţe şi stimulează în acelaşi timp şi sectorul construcţiilor.

„ING Bank este o bancă cu tradiţie în program, iar prin volumul mare de cereri primite şi finalizate a ajuns pe locul 3 în top fonduri alocate. Programul Noua Casă vine în principal în ajutorul celor ce nu deţin avansul minim necesar pentru un produs ipotecar standard şi doresc să împrumute maxim 70.000 de euro. Clienţii care deţin deja avans de 15% pot găsi oferte standard ale băncilor la un cost similar, cu proces de obţinere mult mai facil şi chiar posibilitatea alegerii unei rate fixe lunare care să îi protejeze de fluctuaţiile IRCC.” spune Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a alocat deja plafoanele anuale ale garanţiilor celor 14 bănci participante în program BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank şi Alpha Bank.

Programul Noua Casă a devenit operaţional pe 4 martie, cu un plafon de garantare de 1,5 miliarde de lei aprobat de stat pentru anul în curs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO