Bănci și Asigurări

ING Bank a majorat creditarea cu 20% şi a obţinut profit de 535 mil. lei în S1, mai mare cu 39%. Mihaela Bîtu, CEO: Impactul dobânzilor în creştere este semnificativ. Ne străduim să venim în întâmpinarea clienţilor în dificultate cu soluţii individualizate

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank: 
În timp ce construim pentru obiectivele pe termen lung, nu putem ignora dificultăţile prezentului. Am fost şi suntem alături de clienţi, fie că vorbim de persoanele fizice care căută stabilitate şi sprijin în contextul creşterii dobânzilor, fie de persoane juridice care au nevoie de consultanţă şi susţinere pentru planurile lor.

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank: În timp ce construim pentru obiectivele pe termen lung, nu putem ignora dificultăţile prezentului. Am fost şi suntem alături de clienţi, fie că vorbim de persoanele fizice care căută stabilitate şi sprijin în contextul creşterii dobânzilor, fie de persoane juridice care au nevoie de consultanţă şi susţinere pentru planurile lor.

Autor: Claudia Medrega

16.09.2022, 08:30 227

♦ Veniturile ING Bank s-au majorat cu 20% faţă de S1/2021, la 1,3 mld. lei ♦ Costul cu provizioanele a scăzut cu 23% în S1/2022, la 103 mil. lei.

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a obţinut în primul semestru (S1) din 2022 un profit net de 535 mil. lei, mai mare cu 39% faţă de câştigul din S1/2021, în condiţiile în care veniturile băncii au avansat cu 20%, la 1,3 mld. lei.

Avansul câştigului ING Bank a fost influenţat de creşterea creditării, dar şi de reducerea costurilor cu provizioanele.

Banca susţine că a majorat portofoliul de credite brute cu 20% faţă de S1/2021, la 36,5 mld. lei. Costul cu provizioanele a înregistrat o scădere cu 23% în S1/2022, la 103 mil. lei.

„În timp ce construim pentru obiectivele pe termen lung, nu putem ignora dificultăţile prezentului. Am fost şi suntem alături de clienţii noştri, fie că vorbim de persoanele fizice care caută stabilitate şi sprijin în contextul creşterii dobânzilor, fie de persoane juridice care au nevoie de consultanţă şi susţinere pentru planurile lor. Impactul dobânzilor în creştere este semnificativ, iar noi ne străduim să venim în întâmpinarea clienţilor aflaţi în dificultate cu soluţii individualizate“, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO