Bănci și Asigurări

ING Bank oferă 750 mil. lei firmelor care vor finanţări prin IMM Invest şi Agro IMM Invest în S1/2022. În 2021, banca a primit peste 6.500 de cereri şi a acordat împrumuturi totale de 2,5 miliarde de lei

ING Bank oferă 750 mil. lei firmelor care vor...

Autor: Cristina Bellu

25.03.2022, 00:05 126

ING Bank România participă şi în acest an în pro­gramul IMM Invest, prin care întreprin­de­rile mici şi mijlocii pot accesa credite garantate de stat, pentru investiţii sau capital de lucru. Tot­oda­tă, instituţia bancară a anunţat că s-a ală­turat şi subprogramului Agro IMM Invest, pen­tru a sus­ţine fermierii şi întreprinderile care îşi desfă­şoară activitatea în sectorul agroalimentar.

Astfel, în prima jumătate a anului, ING are alocat un plafon de 750 mil. lei pentru antreprenorii care vor să se finanţeze prin cele două programe.

„În 2021, cererea de creditare a crescut pe fon­dul încrederii în revenirea economică, iar mulţi antreprenori au reuşit să identifice şi să valorifice noi oportunităţi. Astfel, am primit peste 6.500 noi cereri şi am acordat împrumu­turi totale de peste 2,5 miliarde de lei de la lan­sa­rea programului. Aproximativ 80% dintre aceste credite au fost pentru întreprinderi micro şi mici, aşadar am fost alături de cei cu acces limitat la resurse financiare“, spune Mihaela Oţel, director dezvoltare, în cadrul diviziei de Business Banking a ING Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO