Bănci și Asigurări

ING Bank oferă până la 15 martie o reducere de 0,3 puncte la dobânda pentru creditele ipotecare, aceasta pornind de la 3,26% până la 4,69%

ING Bank oferă până la 15 martie o reducere de 0,3...

Autor: Roxana Rosu

17.02.2022, 15:21 6126

ING Bank oferă până la 15 martie o reducere de 0,3 puncte procentuale la dobânda pentru creditele ipotecare, aceasta pornind de la 3,26% şi poate ajunge la cel mult 3,76% pentru creditul ipotecar cu dobândă variabilă, respectiv 4,19% şi 4,69% pentru creditul ipotecar cu dobândă fixă, în funcţie de alegerea unei asigurări de viaţă şi a vechimii relaţiei cu ING.

Reducerea se aplică tuturor creditelor ipotecare noi, dar şi clienţilor care au pornit deja procesul de obţinere a unui credit cu banca şi încă nu l-au finalizat.

„Deşi am putea crede că împrumuturile ipotecare au o rată mare de răspândire în rândul populaţiei, ultimul studiu pe care l-am realizat împreună cu Mercury Research ne arată că, din totalul populaţiei adulte, 88% dintre persoane nu au avut niciodată un credit ipotecar sau imobiliar, 5% au avut şi l-au închis, şi doar 7% au în prezent un credit de acest tip. Nici în rândul populaţiei bancarizate procentele nu sunt cu mult diferite, unde 86% nu au avut niciodată şi 9% au în prezent un credit ipotecar sau imobiliar. Astfel, prin această ofertă ne dorim să venim în sprijinul persoanelor care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă cu o dobândă avantajoasă atât pentru cei care doresc un credit cu dobândă variabilă, cât şi pentru cei care preferă mai multă predictibilitate, prin ING 7FIX cu dobândă fixă pentru primii şapte ani de credit.” , spune Roxana Cristea, Lending Tribe Lead, ING Bank România.

Această ofertă limitată pentru creditul ipotecar standard ajunge să aibă costuri apropiate cu programul Noua Casă, diferenţa fiind avansul minim necesar de 15%, dar şi timpul redus de acordare şi mai puţine condiţii impuse imobilului şi clientului.

Exemplu de calcul*:

*Calculul este valabil până la data de 15 martie 2022, considerând că: indicele de referinţă din formula ratei dobânzii variabile are valoarea de la momentul calculării DAE, rata dobânzii variabile nu este inferioară ratei dobânzii fixe, costurile rămânând neschimbate, iar clientul îndeplineşte criteriile pentru a avea 0 lei comision administrare cont curent (altfel este 9 lei/lună). Creditul va fi garantat cu ipotecă pe imobilul achiziţionat prin credit. Clientul trebuie să aibă în vedere că variaţia ratei dobânzii sau fluctuaţia veniturilor sale pot afecta îndeplinirea obligaţiilor de plată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO