Bănci și Asigurări

ING Bank: profit de 784 mil. lei după 9 luni/2022, în creştere cu 25%, şi venituri mai mari cu 14%, la 2 mld. lei. Mihaela Bîtu, CEO al ING: Este notabilă creşterea anuală cu 28% a soldului creditelor acordate IMM-urilor, un segment de piaţă mai vulnerabil, în special în acest context economic provocator

ING Bank: profit de 784 mil. lei după 9 luni/2022, în...

Autor: Claudia Medrega

23.12.2022, 17:43 343

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a obţinut după primele 9 luni din 2022 un profit net de 784 mil. lei, mai mare cu 25% faţă de câştigul din 9 luni/2021, în condiţiile în care veniturile băncii au avansat cu 14%, la 1,95 mld. lei.

Avansul câştigului ING Bank a fost influenţat de creşterea creditării, dar şi de reducerea costurilor cu provizioanele.

Banca susţine că a majorat portofoliul de credite brute cu 13% faţă de 9 luni/2021, la 36,4 mld. lei. Costul cu provizioanele a înregistrat o scădere cu 29% în 9 luni/2022, la 125 mil. lei.

„Dincolo de buna performanţă comercială şi financiară, aş dori să remarc faptul că acţiunile noastre din acest an s-au înscris pe trei direcţii prioritare. În primul rând, suntem alături de clienţii noştri în această perioadă incertă, atât prin consiliere şi soluţii individualizate, cât şi prin iniţiativele de educaţie financiară pe care le susţinem: Banometru şi Startarium. Creşterea dobânzilor pentru depozitele bonus şi la termen, introducerea creditului cu dobândă fixă şi creditului digital pentru IMM-uri stau mărturie eforturilor noastre de a îmbunătăţi continuu experienţa clienţilor noştri. Este notabilă creşterea cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a soldului creditelor acordate IMM-urilor, un segment de piaţă mai vulnerabil, în special în acest context economic provocator”, spune Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO