Bănci și Asigurări

ING Bank: Refugiaţii ucraineni îşi pot deschide gratuit un cont bancar în România şi transferurile de bani spre Ucraina nu au comision

ING Bank: Refugiaţii ucraineni îşi pot deschide...

Autor: Roxana Rosu

11.03.2022, 12:56 7578

ING Bank a adaptat procesul de accesare al contului ING Elementar, astfel încât refugiaţii ucraineni să îşi poată deschide gratuit un cont bancar în România indiferent de statutul de refugiat sau azilant.

Aceştia primesc automat un card fizic şi acces în aplicaţia de internet şi mobile Banking ING Home’Bank. Totodată, banca oferă toate documentele necesare produsului în patru limbi străine în reţeaua ING Office, alături de secţiunea de Q&A disponibilă deja în trei limbi şi actualizată în mod constant pe ing.ro.

Grupul ING a decis să renunţe la taxele pentru tranzacţiile către Ucraina aplicabile clienţilor persoane fizice de pe toate pieţele unde există operaţiuni retail. Astfel, clienţii ING Bank România au posibilitatea de a trimite bani unor persoane din Ucraina fără niciun comision.

„În această perioadă, fiecare dintre noi contribuim cât mai eficient pentru a ameliora efectele conflictului generat de invazia Rusiei în Ucraina, conflict al cărui efecte devastatoare le simt în primul rând cetăţenii nevinovaţi. Dincolo de mobilizarea cu soluţii care ţin de noi, ca instituţie financiară, ne-am implicat pentru sprijinirea directă a refugiaţilor cu ajutorul partenerilor sociali, a colegilor voluntari şi a clienţilor ce aleg să doneze. Dorinţa şi capacitatea românilor de a face bine imediat, cu tot ce pot, este remarcabilă. Vrem să le fim alături şi să le oferim soluţii sigure de a se implica, limitând riscul ca un gest de solidaritate să fie exploatat. Sunt o mulţime de ONG-uri, grupuri de iniţiativă serioase, sigure, alături de care se pot implica. Le recomandăm tuturor celor care vor să doneze să verifice cu atenţie anunţurile şi mesajele pe care le primesc, în special cele venite prin reţelele sociale.” , a spus Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate ING Bank România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO