Bănci și Asigurări

ING Bank trece la modelul de lucru flexibil: 9 ore/zi plus 1 zi liberă la 2 săptămâni şi 1 zi pe săptămână la birou, în medie

Richard de Graaf, Director de HR ING Bank România

Richard de Graaf, Director de HR ING Bank România

Autor: Roxana Rosu

30.03.2022, 11:49 21255

ING Bank România implementează un program pilot de lucru pentru angajaţii din sediul central al băncii, în perioada 1 aprilie – 30 iunie, prin care, timp de trei luni, 300 de angajaţi din cei 2.300 au optat pentru noi moduri de organizare a orelor de lucru.

Astfel, pe lângă programul clasic de lucru, aceştia pot alege dintre două variante, respectiv program de lucru de 9 ore / zi cu o jumătate de zi liberă săptămânal sau program de lucru de 9 ore / zi cu o zi liberă la 2 săptămâni.

Angajaţii ING pot alege oricare dintre zilele săptămânii.

Norma de lucru rămâne neschimbată, 40 de ore pe săptămână, doar distribuţia orelor e flexibilă, astfel încât să acomodeze fie jumătate de zi liberă pe săptămână, fie o zi la două săptămâni.

 

„Pentru ca o cultură de flexibilitate să poată înflori, trebuie să existe o bază corect sedimentată şi un teren pregătit înainte, din mai multe perspective. Trebuie ca infrastructura să ne permită şi să faciliteze colaborarea, ca mentalitatea să fie una deschisă, să existe curaj de a experimenta cu noi formate şi încredere că fiecare ştie ce are de făcut şi face acel lucru. Cei doi ani de pandemie au pregătit terenul pentru un astfel de proiect pilot şi suntem curioşi să vedem rezultatele în vară, impactul pe care l-a avut şi dacă este fezabil să îl extindem.”, spune Richard de Graaf, Director de HR ING Bank România.

Totodată, ING Bank România anunţă modul de lucru hibrid implementat după relaxările măsurilor de prevenire Covid-19. Astfel, toţi angajaţii ING vor veni la sediul central în medie o zi pe săptămână, în ziua aleasă împreună cu echipele lor, începând de luna aceasta. 

“În modul de lucru hybrid putem admite că atât lucrul de acasă, cât şi cel de la birou pot aduce avantaje şi dezavantaje, dar acum putem alege stilul potrivit fiecăruia, după job şi specificul echipei. Programele pe care le-am implementat sau urmează să le implementăm sunt şi exerciţii de onestitate faţă de noi înşine şi de colegi, apropo de nevoile pe care le avem, dar şi de comunicare între manageri şi echipele lor.”, a completat Richard de Graaf.

Această măsură se adaugă unui program zilnic deja flexibil, unde fiecare angajat îşi poate alege ora de început şi final de program, în funcţie de nevoile sale şi specificul activităţii. Programul poate începe între orele 7:30 şi 10:30 şi se poate încheia începând cu ora 16.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO