Bănci și Asigurări

ING, cea mai mare bancă din Olanda, a raportat un profit de 1,12 mld. euro în T1/2019, uşor sub aşteptările analiştilor

ING, cea mai mare bancă din Olanda, a raportat un profit...

Autor: Iulian Tenchiu

08.05.2019, 00:00 301

ING Bank, cea mai mare bancă din Olanda, a raportat un profit de 1,12 miliarde de euro în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 6,1%, scrie Reuters. 

Câştigul raportat de ING a fost uşor sub aşteptările analiştilor care „Venitul a crescut de la un an la altul. Totuşi creşterea veniturilor a fost compensată de costurile de risc mai ridicate şi de presiunea generată de ratele scăzute ale dobânzilor pe principalele pieţe din zona euro“, a declarat Ralph Hammers, CEO al ING.

ING Group a constituit provizioane în valoare de 207 mil. euro în primul trimestru al acestui an, în creştere de la 85 mil. euro în aceeaşi perioadă din 2018. În Germania, una din pieţele prinicpale ale grupului olandez, veniturile au crescut la 498 mil. euro, de la 479 mil. euro.

În plus, banca a atras 60.000 de clienţi noi care se utilizează cel puţin două servicii ING. Din acest motiv reprezentanţii băncii olandeze au declarat că nu sunt interesaţi de achiziţionarea Commerzbank. ING este prezent şi în România prin intermediul unei sucursale.

La finalul lunii aprilie, ING Bank a anunţat că polonezul Michal Szczurek, care a condus banca din România în ultimii şapte ani, va prelua de la 1 iulie 2019 funcţia de director de retail al ING Asia. Un înlocuitor la şefia sucursalei din România, numărul şase din sectorul bancar, nu a fost încă anunţat. ING Group are o capitalizare de 42,6 mld. euro pe bursa de la Amsderdam, o acţiune fiind cotată la 10,97 euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO