Bănci și Asigurări

ING merge cu internet bankingul pe mobile

ING merge cu internet bankingul pe mobile

Autor: Ciprian Botea

12.03.2013, 00:07 1357

Clienţii ING Bank pot efectua plăţi şi îşi pot verifica conturile şi istoricul tranzacţiilor prin internet banking şi de pe telefoane mobile cu sisteme de operare Android şi iOS. Totodată, clienţii pot solicita să primească prin push e-mail notificări cu informaţii despre tranzacţiile efectuate.

Aplicaţia de internet banking instalată pe telefonul mobil poate fi accesată fără să fie necesar dispozitivul token care generează codurile unice pentru autentificarea în varianta desktop a aplicaţiei. Autentificarea în aplicaţia de mobile banking are loc printr-o parolă setată anterior de client.

Numărul tranzacţiilor care pot fi efectuate din această versiune a aplicaţiei este limitat la cinci plăţi pe zi, dar nu mai mult de 2.000 de lei pe tranzacţie. Totodată, istoricul tranzacţiilor poate fi consultat pe o singură săptămână.

Clienţii pot solicita acum să primească notificările privind tranzacţiile efectuate nu prin sms, ci prin push e-mail. Costul serviciului este tot de 4 lei/lună, dar clienţii îşi pot solicita orice limită privind valoarea tranzacţiilor pentru care doresc să primească informaţii. În cazul alertelor prin sms, doar tranzacţiile mai mari de 200 de lei sunt notificate.

Mai multe bănci şi companii de asigurări locale au dezvoltat în ultima perioadă aplicaţii pentru utilizatorii de telefoane de tip smartphone. Aplicaţia dezvoltată de ING permite şi localizarea unui ATM sau office al băncii. Clienţii care au activat deja serviciul de internet banking în varianta desktop pot descărca aplicaţia fără costuri suplimentare.

ING încearcă astfel să atragă şi să fidelizeze clienţii pasionaţi de tehnologie, strategie din care face parte şi introducerea de anul trecut a cardurilor contactless – care permit efectuatea de plăţi de mică valoare doar prin trecerea pe lângă un cititor special, fără să mai fie nevoie de introducerea cardului în POS şi tastarea codului PIN.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO