Bănci și Asigurări

ING, Negriţoiu: Ne gândim la optimizarea reţelei teritoriale şi vom reduce din numărul de unităţi

ING, Negriţoiu: Ne gândim la optimizarea reţelei teritoriale şi vom reduce din numărul de unităţi

Autor: Voican Razvan

26.02.2012, 11:50 1647

ING Bank va reduce numărul de unităţi în vederea optimizării reţelei teritoriale, mai ales în oraşele cele mai lovite de recesiune, unde planul de business nu mai poate fi realizat, în condiţiile în care banca înregistrează un raport cost/venit relativ ridicat, de circa 58%, şi face eforturi pentru a coborî la un raport de 50%.

"Ne gândim la optimizarea reţelei teritoriale şi vom reduce din numărul de unităţi, mai ales în oraşele care au fost cele mai lovite de recesiune şi unde planul de business nu mai poate fi realizat.", a declarat Mişu Negriţoiu, directorul general al băncii.

ING are în prezent 207 unităţi pentru companii şi persoane fizice. Banca a investit constant în ultimii ani în tehnologie pentru a-şi susţine modelul de business pe retail bazat pe conceptul Self'Bank, motiv pentru care a ajuns la raportul cost/venit relativ ridicat.

Aceeaşi politică va fi păstrată şi pe viitor, ING testând în prezent reacţia clienţilor la instalarea unor bancomate dedicate operaţiunilor de depunere şi de retragere de euro. Banca ar putea extinde acest proiect-pilot menit să acopere o slăbiciune a reţelei ING care oferă posibilităţi restrânse pentru realizarea de operaţiuni cu euro.

De asemenea, banca a înlocuit o mare parte din bancomatele destinate operaţiunilor în lei cu maşini mai performante şi mai sigure care permit ca banii depuşi de un client să fie folosiţi automat pentru retrageri ordonate de alţi clienţi, rezultând astfel economii la manipularea de numerar.

Pe de altă parte, Negriţoiu spune că ING a făcut economii semnificative anul trecut prin reducerea costurilor cu chiriile.

Numai mutarea sediului central din Palatul Kiseleff în clădirea Crystal Tower de lângă Piaţa Victoriei înseamnă o reducere a chiriei cu circa 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO