Bănci și Asigurări

ING România a încheiat primul semestru cu venituri totale de 1,1 miliarde lei, în creştere cu 6%, şi un profit brut de 441 milioane lei, în urcare cu 19%. Mihaela Bîtu, CEO: Observăm o încredere sporită a tuturor categoriilor de clienţi în revenirea economică, mulţi dintre aceştia reluându-şi planurile amânate din cauza pandemiei

ING România a încheiat primul semestru cu venituri...

Autor: Roxana Rosu

30.08.2021, 14:05 167

ING România a încheiat primul semestru cu venituri totale de 1,1 miliarde lei, în creştere cu 6% faţă de perioada similară din 2020, şi un profit brut de 441 milioane lei, în urcare cu 19%.

În acelaşi timp, portofoliul de credite s-a majorat cu 9%, la 30,4 miliarde lei, iar soldul depozitelor cu 13%, la 46 miliarde lei, potrivit unui comunicat al băncii.

“Am început anul într-o notă pozitivă, care a marcat tot parcursul primului semestru. Observăm o încredere sporită a tuturor categoriilor de clienţi în revenirea economică, mulţi dintre aceştia reluându-şi planurile amânate din cauza pandemiei. În acest context pozitiv, portofoliul nostru de credite acordate precum şi cifra de afaceri au crescut, în vreme ce costurile cu provizioanele au scăzut semnificativ, ceea ce a condus la creşterea profitului cu aproape 20 de procente. De remarcat interesul susţinut al clienţilor pentru programul IMM Invest, valoarea creditelor aprobate în acest an ajungând în doar două luni şi jumătate  la nivelul întregului an 2020”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO