Bănci și Asigurări

ING: Românii sunt cei mai interesaţi europeni să economisească pentru a-şi cumpăra o casă, dar 21% nu cred că îşi vor permite achiziţia

ING: Românii sunt cei mai interesaţi europeni să economisească pentru a-şi cumpăra o casă, dar 21% nu cred că îşi vor permite achiziţia

Autor: Roxana Rosu

05.02.2020, 14:34 404

Românii sunt cei mai interesaţi europeni să economisească pentru a-şi cumpăra o casă, 84% dintre ei considerând că este mai rentabil să îşi cumpere o locuinţă proprie decât să locuiască în chirie, dar în acelaşi timp 21% dintre ei nu cred că îşi vor permite această achiziţie, potrivit celui mai recent studiu internaţional ING, la care au participat peste 15.000 de respondenţi din 15 ţări.

La nivel european, 70% dintre participanţii la sondaj pun achiziţia unei locuinţe pe primul loc în topul motivelor de a economisi bani.

În acelaşi timp, doar 56% dintre români ar plasa un alt obiectiv financiar înaintea celui de a strânge bani pentru o casă (faţă de media europeană de 81%).

Germania (58%) şi Olanda (59%) sunt cele mai sceptice când vine vorba de rentabilitatea unei locuinţe.

Călătoriile se află în topul preferinţelor europenilor, cu atât mai mult cu sunt mai accesibile, ca alternativă la economisirea pentru cumpărarea unei locuinţe. Astfel, 54% dintre europeni aleg vacanţele şi amână achiziţia unei case sau aleg să achite creditul ipotecar pe o perioadă mai extinsă.

Studiul mai arată şi că 28% dintre români anticipează că îşi vor cumpăra o locuinţă când vor avea între 30 şi 34 ani, 25%, după 35 ani şi 14%, înainte de 30 ani.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO