Bănci și Asigurări

ING se pregăteşte să atace piaţa de IT: Are nevoie de 250 de oameni pentru hub-ul tehnologic de la Bucureşti

ING se pregăteşte să atace piaţa de IT: Are nevoie de...

Autor: Ioana Nita

17.11.2016, 14:40 5351

ING Services România, compania sub care operează centrul de dezvoltare software al grupului olandez înfiinţat anul trecut pe plan local, a ajuns în prezent la o echipă formată din peste 250 de specialişti IT, ţinta pentru următorii doi ani fiind de a-şi dubla numărul de angajaţi. 

Hub-ul IT al ING din România, numit ING Software Development Center, asigură dezvoltarea de aplicaţii şi soluţii software la nivelul întregului grup financiar în cadrul procesului de convergenţă către o singură platformă de „digital banking”.

„Misiunea noastră este să dezvoltăm aplicaţii ce transformă banking-ul tradiţional astfel încât clienţii ING să beneficieze de o experienţă personală, integrată şi relevantă, oriunde s-ar afla. Proiectele pe care le dezvoltăm au impact internaţional, la nivelul întregului grup ING, aşadar căutăm să angajăm cei mai buni experţi IT care să poată implementa aceste proiecte solicitante, într-o industrie care acum se reinventează. Pentru următorii 2 ani, obiectivul nostru este unul de creştere sustenabilă; ne dorim să ajungem să lucrăm cu peste 500 de experţi IT de top şi să ne extindem portofoliul de proiecte”, a declarat Marian Ion, CEO-ul ING Software Development Center.

Inginerii români dezvoltă în prezent soluţii software pentru sucursale ING din peste 10 ţări, în domenii precum core banking, software ATM, data management şi pieţe financiare. Printre proiectele aflate acum în derulare în cadrul hub-ului se numără dezvoltarea unei platforme comune de software pentru ATM,  care va fi implementată la nivel european în 10.000 de ATM-uri ING, precum şi dezvoltarea şi administrarea soluţiilor de core banking pentru 5 sucursale din Europa, soluţii ce susţin conturile şi tranzacţiile clienţilor băncii din ţările respective.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO