Bănci și Asigurări

​ING: Sprijinul politic larg pentru noul guvern ar trebui să fie pozitiv pentru activele locale în viitor

​ING: Sprijinul politic larg pentru noul guvern ar...

Autor: Liviu Popescu

16.11.2015, 14:33 242

Economiştii de la ING spun că sprijinul politic larg pentru noul guvern ar trebui să fie pozitiv pentru activele locale în viitor, deoarece reduce riscurile pentru derapajele fiscale în anul 2016.

“Totuşi, deşi unii miniştrii au un istoric profesional sold (de exemplu, noul ministru de finanţe este un fost economist la banca centrală, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană), aceştia vor avea o misiune dificilă având în vedere birocraţia împământenită”, scriu economiştii de la ING într-o notă.

Aceştia adaugă că spaţiul de manevră este limitat de faptul că majoritatea parlamentarilor au votat în favoarea unei măsuri fiscale expansioniste care vor duce la un deficit bugetar de 3,3% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2016, dacă nu se vor lua măsuri compensatorii.

PSD a anunţat că va sprijini cabinetul Cioloş la votul de încredere de mâine din Parlament, după ce un anunţ similar a venit recent din partea PNL.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO