• Leu / EUR4.8068
  • Leu / GBP5.6544
  • Leu / USD4.3926
Bănci și Asigurări

Instanţa a decis eliberarea condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea. Decizia e definitivă

Instanţa a decis eliberarea condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea. Decizia e definitivă

Autor: Dragos Suciu, Mediafax

04.06.2018, 12:04 176

Ilie Carabulea, condamnat în vara anului trecut la cinci ani şi şase luni de închisoare în dosarul Carpatica, va fi eliberat, după ce Tribunalul Alba a respins, luni, contestaţia formulată de DNA împotriva sentinţei judecătoriei Aiud, care a decis liberarea condiţionată a omului de afaceri.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa a respins contestaţia formulată de DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia, iar astfel de va pune în executare sentinţa Judecătoriei Aiud, care a dispus liberarea condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea.

Decizia Tribunalului Alba este definitivă şi executorie.

Potrivit soluţiei pe scurt de pe portalul Tribunalului Alba, contestaţia formulată de DNA împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Aiud, în dosarul privind liberarea condiţionată a lui Ilie Carabulea, a fost respinsă ”ca nefondată”.

Decizia Judecătoriei Aiud a fost dată în luna aprilie, însă DNA a făcut contestaţie.

Ilie Carabulea este încarcerat la Penitenciarul Aiud.

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv în dosarul "Carpatica" la 5 ani şi 6 luni de închisoare. În acelaşi dosar, fostul şef ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost achitat.

În dosarul "Carpatica" au fost judecaţi fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, omul de afaceri Ilie Carabulea, Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF, Radu Mustăţea, la data faptelor membru în Consiliul de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, alături de alte persoane.

Carpatica Asig era specializată în emiterea de poliţe de asigurări, majoritatea asigurări de tip RCA.

Potrivit procurorilor, Carabulea, Mustăţea şi Mîrzac "au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA".

"Carabulea Ilie (persoana care deţine indirect şi controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susţinut şi cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Mîrzac Marian (care a ocupat această funcţie la SC Carpatica Asig SA în perioada 16.05.2012 - 23.04.2013), pentru a fi ales în conducerea ASF. Din poziţia de membru neexecutiv în cadrul conducerii ASF, ocupată cu începere din data de 24 aprilie 2013, Mîrzac Marian a făcut demersuri pentru a asigura protecţia SC Carpatica Asig SA şi pentru a evita suspendarea autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România, până la remedierea deficienţelor", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8068
Diferență: -0,0125
Ieri: 4.8074
Azi: 4.3926
Diferență: -0,5884
Ieri: 4.4186
Azi: 5.6544
Diferență: -1,0881
Ieri: 5.7166
Azi: 4.5223
Diferență: -0,1964
Ieri: 4.5312