Bănci și Asigurări

Instanţa respinge cererea depusă de Directia Finanţelor Publice Braşov pentru falimentul Condmag

Instanţa respinge cererea depusă de Directia...

Autor: Roxana Rosu

12.03.2018, 15:17 422

Curtea de Apel Braşov a respins cererea de faliment a Condmag depusă de Directia Finantelor Publice Brasov–Administratia pentru Contribuabili Mijlocii (DGRFP ), a anunţat luni pe BVB constructorul de conducte petroliere şi de gaze.

”La data de  09.03.2018, Curtea de Apel Brasov, a  admis apelul formulat de debitoarea SC Condmag SA Brasov in dosarul nr.2899/62/2015/a19, si in consecinta a dispus respingerea cererii formulata de catre DGRFP Brasov–Administratia pentru Contribuabili Mijlocii, avand ca obiect deschiderea procedurii de faliment a debitoarei SC Condmag”.

Constructorul de conducte este controlat indirect de omul de afaceri Gheorghe Călburean prin intermediul Dafora Sibiu. Condmag a intrat în insolvenţă în vara anului 2015, fiind de atunci suspendată de la tranzacţionare pe segmentul principal al Bursei de Valori de la Bucureşti

În noirmebrie 2017, Tribunalul Braşov a admis cererea formulată de creditoarea Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov, având ca obiect deschiderea procedurii de faliment împotriva Condmag. 

Tot pe 9 martie, instanţa a confirmat planul de reorganizare al Condmag propus de administratorul judiciar Rominsolv SPRL şi aprobat prin Hotărârea Adunării Creditorilor din data de 24.05.2017. In consecinţă, hotărârea instanţei privind confirmarea planului de reorganizare este definitivă şi executorie.

In acest litigiu Condmag S.A. a fost reprezentat de către Cabinet de Avocat Adrian Rusu şi reprezentantul Rominsolv SPRL, Daniela Zaroschi.

Compania avea la finalul anului trecut datorii totale de 82,2 milioane lei, active de 79,9 milioane lei, venituri de 4 milioane lei şi un rezultat din exploatare negativ, respectiv pierderi de 15 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO