Bănci și Asigurări

Interamerican: Asigurarile de viata cresc, dar sub cele generale

29.08.2003, 00:00 19



Incasarile din prime brute de asigurari de viata ale companiei cu capital elen Interamerican Romania au crescut cu 38% pe primul semestru, pana la 1,8 milioane euro. Ritmul de crestere este mai redus decat al incasarilor din asigurari generale, de 56%, chiar daca in ultima perioada conducerea companiei a stabilit ca tinta de dezvoltare in primul rand asigurarile de viata.



Incasarile din prime brute de asigurari generale s-au majorat de la 2,3 la 3,6 milioane euro, astfel incat incasarile totale din prime brute ale companiei s-au ridicat la 5,4 milioane euro pe primul semestru, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.



Athanasios Alexiadis, directorul general al Interamerican Romania, explica ritmul mai redus de crestere pe asigurari de viata prin faptul ca societatea este inca la inceput pe aceasta piata.



"Eu nu m-as hazarda in aceste comparatii. Ar trebui sa avem o istorie de cel putin cinci ani in urma in asigurari de viata. Gasesc justificata si foarte buna aceasta crestere pe care o avem si se incadreaza in ceea ce ne-am propus sa facem, pentru ca Interamerican a avut incontinuu o strategie de crestere prin pasi marunti, dar siguri. In plus, e o chestiune conjucturala. Trebuie spus ca primele subscrise la asigurari generale nu au crescut in aceeasi perioada, ci au scazut usor", a explicat Alexiadis.



Primele subscrise includ obligatiile de plata asumate de contractantul politei pe toata perioada de viata a acesteia, in mod uzual un an calendaristic.



Compania este membra a grupului financiar european Eureko.



Cei mai puternici competitori ai companiei pe piata asigurarilor de viata, pe care Interamerican si-a ales-o drept tinta strategica din 2001 incoace, sunt ING Nederlanden, Asirom, AIG Life, Aviva, Allianz-tiriac, Sara Merkur sau Generali. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO