• Leu / EUR4.9148
  • Leu / GBP5.5638
  • Leu / USD4.5152
Bănci și Asigurări

Interviu Mioara Popescu, CEO al Idea Bank: „Important este să reuşim realizarea unui echilibru: nu poţi să te dezvolţi numai pe consum. IMM-urile şi creditul imobiliar vor fi mai mult în centrul atenţiei“

Interviu Mioara Popescu, CEO al Idea Bank: „Important este să reuşim realizarea unui echilibru: nu poţi să te dezvolţi numai pe consum. IMM-urile şi creditul imobiliar vor fi mai mult în centrul atenţiei“

Mioara Popescu, CEO al Idea Bank: Şi anul acesta o bună parte din activitatea de creditare va fi dedicată creditării persoanelor fizice, creditului de consum, dar şi creditului ipotecar, care se bazează pe un flux complet informatizat, foarte bine controlat. Lansarea va fi la jumătatea acestui an. Referitor la obiectivele de vânzări, ne propunem un volum de credite ipotecare de aproximativ 100 mil. lei în acest an. Strategia noastră actuală nu include credite Prima casă, doar credite ipotecare standard.

Autor: Claudia Medrega

03.06.2019, 17:05 387

♦ Idea Bank, specializată mai ales pe creditarea de consum, îşi extinde gama de produse şi va lansa de la jumătatea acestui an şi credite imobiliare, urmând să se concentreze mai mult şi spre finanţarea IMM-urilor ♦ „Important este să reuşim realizarea unui echilibru: nu poţi să te dezvolţi numai pe consum. IMM-urile şi creditul imobiliar vor fi mai mult în centrul atenţiei. Am decis să acordăm o mai mare atenţie IMM-urilor şi creditului ipotecar abia după ce am căpătat o expertiză în creditul de consum. Suntem siguri că putem să gestionăm procesul acesta şi pornim la drum“, spune şefa Idea Bank.

Idea Bank România, instituţie de credit deţinută de polonezii de la Getin Holding, intenţionează să se listeze la bursă, analizând momen­tul oportun pentru iniţie­rea acestui pro­iect, iar listarea ar ur­ma să fie rea­lizată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit declara­ţi­ilor Mioarei Popescu, CEO al băncii.

„Ca obiectiv strategic pentru perioada următoare, vizavi de piaţa de capital, ne gândim din ce în ce mai profund la utilizarea instrumentelor acesteia în susţinerea dezvoltării băncii. De ce nu un IPO? Cred că am ajuns la un moment în care evoluţia actuală ne permite să abordăm şi aceste instrumente de finanţare. Pentru că este o abordare normală. Piaţa de capital este o sursă de dezvoltare a unei organizaţii nu atât de mult folosită în România, însă multe ţări din Europa o folosesc din ce în ce mai mult. Analizăm încă momentul oportun pentru iniţierea acestui proiect. Este un proces care necesită mare atenţie, ne dorim să-l finalizăm cu succes şi pentru a îndeplini acest obiectiv este necesar să fim foarte bine pregătiţi.  Suntem într-o fază incipientă. Lucrăm la acest proiect şi vom folosi know-how-ul acţionarului polonez. Evident vom utiliza Bursa de Valori Bucureşti“, a declarat într-un interviu acordat ZF Mioara Popescu, CEO al Idea Bank.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9148
Diferență: -0,1483
Ieri: 4.9221
Azi: 4.5152
Diferență: -0,6906
Ieri: 4.5466
Azi: 5.5638
Diferență: -0,6961
Ieri: 5.6028
Azi: 4.9264
Diferență: 0,5429
Ieri: 4.8998