"Finanţările intragrup ar trebui să fie limitate, dar nu vor fi probleme cu finanţarea marilor proiecte de infrastructură cum este Coridorul IV sau a marilor companii", afirmă Treichl.
Erste avea la sfârşitul lui 2011 o expunere brută de 8,6 mld. euro pe România. Austriecii au un interes foarte mare să arate creşteri ale creditelor în România, însă cel puţin pe zona de retail au probleme cu cererea.
"Nu e mediul cel mai bun în care să forţăm cu creditul de consum. Am exagerat în trecut şi am făcut rău băncii. În ultimii ani oamenii au pierdut bani la salarii, s-au pierdut locuri de muncă şi până nu-şi recapătă încrederea în economie nu are rost să forţăm." Treichl aşteaptă ca marile proiecte de infrastructură şi fondurile europene la care guvernul s-a angajat să crească absorbţia să revigoreze economia şi implicit businessul BCR.
De asemenea, are aşteptări mari de la noii şefi care se vor instala la BCR de la 1 aprilie, în frunte cu cehul Tomas Spurny pe postul de CEO. "S-a făcut mult la BCR, managementul a luat măsuri bune, doar că unele lucruri încă nu funcţionează. Ştiu că BCR încă are imaginea unui uriaş greoi, a unei instituţii încă foarte birocratice, lente, care nu este suficient orientată spre vânzarea de servicii de calitate, care nu-şi ia destul risc. Este supărător pentru că după patru ani de restructurare situaţia ar fi trebuit să stea altfel." Treichl explică rezultatele lente ale restructurării BCR prin apariţia neaşteptată a crizei, care a dat peste cap toate planurile austriecilor şi a pus o presiune uriaşă pe businessul local.